Revisionsfirmaet BERGMANN

Revision, Regnskab og Rådgivning

Fællesskab af Statsautoriserede Revisorer

Historie (om Rustenborgvej 7, Kgs. Lyngby)

(Uddrag af artikel i Det Grønne Område nr. 1, 27.-29. December 2008)

 

Ægteparret Gyrithe og Johan Lemche (se billede til højre) på Rustenborgvej var midpunktet i en vældig familie- og bekendtskabskreds i og omkring Kgs. Lyngby. Hun var forfatter og en ledende skikkelse i Dansk Kvindesamfund, og han var kredslæge og toneangivende i konservativ kommunalpolitik i Lyngby Kommune. Johan Lemche var en lokalpolitisk strateg, og det var ham, der 'opfandt' dobbeltnavnet 'Lyngby-Taarbæk' til kommunen i 1909.

 

 Gyrithe og Johan Lemche var ivrige lokalhistorikere, og Gyrithe Lemche blev den første formand for Historisk-Topografisk Selskab i 1928. Til deres familiekreds hørte bl.a. Gyrithe Lemches brorsøn, politikeren og forfatteren Hartvig Frisch, der ligesom andre familiemedlemmer ligger begravet i det vestligste hjørne af Lyngby Assistens Kirkegård.

 

 

Forrest Gyrithe og Johan Lemche med et oldebarn. Bag dem, datteren Karen og Hartvig Frisch. (Illustration fra Lyngby Bogen 2008).

Revisionsfirmaet Bergmann :: Rustenborgvej 7A :: DK-2800 Kgs. Lyngby :: Denmark :: Tlf: 45 88 81 00 :: Email: kontakt@frankbergmann.dk